Haarlemmers helpen Haarlemmers

Haarlemmers helpen Haarlemmers

Om de week op zaterdag verschijnt de rubriek Haarlemmers helpen Haarlemmers
in het Haarlems Dagblad.

Deze rubriek is een samenwerking van Haarlems Dagblad met Stichting Stem in de Stad. Doel is om lezers in de regio Haarlem op te roepen mensen te helpen die een extraatje kunnen gebruiken. Het gaat nooit om grote bedragen, maar om praktische hulp zoals de aanschaf van noodzakelijke spullen of diensten. Haarlems Dagblad en Stem in de Stad willen laten zien dat er mede ̶Haarlemmers (en bewoners in de regio Haarlem) zijn die het niet zo breed hebben en die niet altijd gezien of gehoord worden.

De eerste editie van de rubriek verscheen in het Haarlems Dagblad van zaterdag 8 januari 2022.

Wilt u helpen?
Woont u in de regio Haarlem en wilt u een mede-Haarlemmer op deze manier helpen?
Maak dat kenbaar via een mail naar haarlemmershelpen@haarlemsdagblad.nl.
Voor meer informatie klik hier.

Heeft u een wens?
Heeft u een wens en leeft u van een minimuminkomen?
Mail uw wens naar haarlemmershelpen@haarlemsdagblad.nl.
Voor meer informatie klik hier.

Werkwijze
In een interview geeft de vrager een doorkijkje in haar of zijn leven en laat zien dat hun situatie niet exceptioneel is of zwaar overdreven. Het leven dat zij leiden kan iedereen overkomen (ziekte, ontslag, scheiding, tegenslag etc.). De rubriek is geen tranentrekker. De wens is ook geen bijzondere wens, het is een uitgave die voor veel mensen geen probleem is, maar voor de vrager wel. Denk aan een bezoek aan de kapper, een bijdrage voor een nieuw schuurtje omdat deze van ellende uit elkaar valt, een rollator omdat de vrager door ziekte aan huis gebonden is, een gezinsuitje naar een attractiepark, etc.

De rubriek verschijnt om de week, met zowel een vrager als een gever aan het woord. In de ene week staat in de rubriek de vraag en de volgende keer in de rubriek krijg je de reactie van de gever te lezen, die motiveert waarom hij/zij graag een bedrag wil geven om een mede-Haarlemmer of streekgenoot te helpen.

Het gevraagde en het bedrag zijn nooit buitensporig hoog en is eenmalig: wanneer iemand een nieuwe stofzuiger vraagt van 200 euro, dan zal het geen stofzuiger worden van 400 euro. Ook worden geen extra bedragen gegeven. Geldelijke transactie verloopt via Stichting Stem in de Stad, alleen het gevraagde procuct wordt overhandigd aan de vrager.

Wilt u het werk van Stem in de Stad steunen? Ga dan hier naar Doneren.
Of ga naar  Haarlemsdagblad.nl.

Deze rubriek is mogelijk gemaakt door:

0
    0
    Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar winkel