Everdien

is vrijwilliger in de postkamer van Stem in de Stad

Everdien is sinds 8 jaar vrijwilliger bij Stem in de Stad. Zij werkt in de postkamer, het adres voor heel veel bezoekers van Stem die geen vast postadres hebben. 

Hoe lang ben je al vrijwilliger voor Stem?
Sinds 2014. In dat jaar gingen de postadressen van  Stichting Release over naar Stem in de Stad.

En wat was de reden dat je voor Stem bent gaan werken?
Ik wilde graag nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe contacten leggen. Na wat googelen (‘vrijwilligerswerk’ en ‘Haarlem’) kwam ik bij Stem in de Stad terecht. Ik stuurde een mail om me voor te stellen. Marianne Vaandrager nodigde me uit voor een gesprek. Er was dringend behoefte aan een ‘postkamermedewerker’. 

Wat doe je als medewerker in de postkamer?
Het kan belangrijk zijn voor dak- en/of thuisloze mensen om een postadres te hebben ivm een eventuele uitkering, maar vooral ook om bijvoorbeeld een zorgverzekering te kunnen afsluiten. Nadeel is dat je weer vindbaar bent voor eventuele schuldeisers.

Ik stop binnengekomen brieven in de hangmappen van onze klanten en deel post uit als klanten langskomen om hun post op te halen. Een postadres kost de klant 10 euro per maand, dus dat geld in ik ook (contant of pin). Daar zit wat administratie aan vast. 

Ik doe dit werk voor de gezelligheid met een collega-vrijwilliger (Marjo) op vrijdag. Op dinsdag en donderdag doet Sonja het.

Wat geeft je voldoening in het leven?

Leuke gesprekken, vriendschap.

Wil jij net als Everdien vrijwilliger worden?

0
    0
    Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar winkel