Audiotour van Stem in Stad

Luister naar de stemmen van de stad

Audiotour van Stem in Stad

Audiotour van Stem in Stad

Doe de audiotour van Stem in de Stad en wandel langs de 12 ‘verhalen’ van kwetsbare Haarlemmers. U kunt de verhalen beluisteren door met uw smartphone de QR-codes op speciale stoeptegels te scannen. U kunt ook een georganiseerde rondwandeling boeken, verzorgd door de mensen van Stem. De stoeptegels staan symbool voor plekken waar deze Haarlemmers bijzondere herinneringen aan hebben. De audiotour is officieel geopend door de Haarlemse burgemeester Jos Wienen.

Burgemeester Jos Wienen: “Haarlem zit vol met mooie plekken, maar ook met rafelranden, bijzondere verhalen, maar ook pijnlijke of lastige verhalen. Ik vind het heel goed dat we ook de verhalen horen van mensen in Haarlem die moesten omgaan met heftige tegenslag, problemen of verlies. Een mooi initiatief van Stem in de Stad.”

Slapen in de auto of gedwongen werken in de prostitutie
De verhalen, die ieder twee tot drie minuten duren, laten horen hoe de verhalenvertellers aan de zelfkant van het leven raakten. Natasja en Tymon vertellen dat zij vanwege financiële problemen negen maanden in hun auto sliepen op het parkeerterrein van de Action en een vrouw, gevlucht uit Burundi, werd door haar ‘’bevrijders’’ gedwongen om in de prostitutie te werken. Een beroepsmilitair kreeg PTSS na een missie en vond een schuilplaats onder de Amsterdamse Poort. Een ander verhaal gaat over een man die zijn vrouw verloor en dakloos werd en alcoholist. Bustan is een gevluchte Koerd uit Syrië, hij vertelt over de hartafwijking van zijn zoon.

Alle vertellers vonden hun weg naar Stem in de Stad en dankzij de hulp van de medewerkers en de vrijwilligers konden velen weer hun leven op de rit krijgen.

Locaties van de tour
Wilt u de tour doen? Op deze locaties vindt u de speciale stoeptegel; Amsterdamse Poort, Kenaupark, Café Brinkmann, Café De Koning, Stadsschouwburg, Opvang Wilhelminastraat, Station Haarlem (taxistandplaats), Parkeerplaats Monkey Town, Albert Heijn Grote Houtstraat, Stedelijk Gymnasium, Pathé Bioscoop en Stem in de Stad. 

De plekken vindt u hieronder op het kaartje.

Hoe scant u de stoeptegels?
Is uw smartphone niet meer dan 3 jaar oud? Dan kunt u met de camera van uw telefoon de tegels scannen. Let op: u moet wel altijd cookies accepteren, anders werkt het niet.
Is u smartphone meer dan 3 jaar oud? Dan heeft u een app om QR-codes te scannen nodig.
Wanneer u de QR-code op de tegel scant, komt er een link in beeld. Als u daarop klikt, kunt u het verhaal beluisteren.

 

0
    0
    Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar winkel