Dichtbij mensen zijn, vooral bij mensen in nood

OVER STEM IN DE STAD

Stichting Stem in de Stad is 25 jaar geleden opgericht door de bevlogen dominee Jurjen Beumer. Stem in de Stad zet zich in voor Haarlemmers die het moeilijk hebben en kijkt om naar kwetsbare mensen die in nood zijn, naar mensen die niet altijd gehoord of gezien worden. 

Stem in de Stad is uitgegroeid tot een bruisende ontmoetingsplek. Wij bieden veiligheid en rust. En hebben aandacht voor de problemen en verhalen van Haarlemmers. Dat doen wij dankzij de inzet van ongeveer 150 vrijwilligers, 10 betaalde medewerkers en organisaties waarmee wij ons verbonden voelen.

Stem in de Stad voert een groot aantal programma’s en projecten uit waarbij ontmoeten, helpen & activeren en inspireren de sleutelwoorden zijn. Onze basis is het christelijk oecumenische denken waarbij alle gelovigen maar ook niet gelovigen zich thuis voelen. Wij vormen een gemeenschap met oog voor elkaar en waar onderling respect, gelijkwaardigheid en geborgenheid centraal staan. Stem in de Stad streeft naar een goed leven voor ieder mens. Zo geven wij 3 keer per week een warme maaltijd aan mensen die geen mogelijkheid hebben om dit zelf te verzorgen door dakloosheid, verslaving of psychische problematiek. Wij begeleiden Haarlemmers die ons om hulp vragen en zetten ons in voor mensen zonder officiële documenten. Ook helpen wij mensen in psychische nood, verslaafden en asielzoekers op hun tocht naar hun nieuwe bestaan. Onze vrijwilligers staan dagelijks klaar om deze kwetsbare mensen te bemoedigen en verder te helpen. Jaarlijks vinden zo’n 1.000 unieke ‘bezoekers’ de weg naar onze organisatie, gezamenlijk goed voor zo’n 55.000 bezoeken per jaar.

Stem in de Stad geeft veel aanleiding voor inspirerende verhalen. Lees hier over de belevenissen van onze gasten, vrijwilligers en medewerkers en ontdek de stad Haarlem zoals je deze misschien nog niet kent.

Als je Stem in de Stad wilt steunen klik hier.

0
    0
    Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar winkel