Bidden voor eenheid

Getijdengebed in de Katrijnkapel
Zondag 21 januari t/m zaterdag 27 januari
Om half acht – half één – half acht
Zoetestraat 13-15

‘Heb God lief en je naaste als jezelf’

Net als elk jaar wordt er wereldwijd een week lang gebeden voor de eenheid van christenen. Dit jaar van zondag 21 januari tot zondag 28 januari. Ook in Haarlem komen de mensen op verschillende plaatsen samen om te bidden. Wij doen dat driemaal daags in de Katrijnkapel, ooit deel van het laat middeleeuws klooster van de Zusters Tertiarissen (volgers van Franciscus van Assisi). De kapel ligt aan de binnenplaats van Stem in de Stad, en is toegankelijk via het groene hek tussen Zoetestraat 13 en 15.

De eerste dag van de bidweek, zondag 21 januari, is om 19.30 uur het avondgebed in de Katrijnkapel.
Daarna wordt elke dag van maandag tot en met zaterdag gebeden voor de eenheid van de christenen elke ochtend en avond om half acht; elke middag om half één. Het gebed duurt ongeveer 20 minuten.

Zondag 21 januari t/m zaterdag 27 januari
Om half acht – half één – half acht
Zoetestraat 13-15

Het thema is dit jaar Heb God lief en je naaste als jezelf. Het is gekozen door de christenen van het aartsbisdom Ouagadougou, protestantse kerken en oecumenische bewegingen en Le Chemin neuf in Burkina Fasso. Het thema is ontleend aan de parabel over de barmhartige Samaritaan, waarin Jezus laat zien wat het betekent om je naaste lief te hebben (Lucas 10 vers 25-37).

Door samen te bidden beoefenen we eenheid. We nemen verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van elkaar en de samenleving in onze gebeden een plaats te geven.
De getijdegebeden zijn in de vorm en ritme van de belangrijkste kloostergetijden (hymne, psalmen, evangelische lofzang, zegening) met veel ruimte voor eigen gebedsintenties.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd mee te bidden en vieren.

0
    0
    Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar winkel