Stem in de Stad

Cees Riedijk

Cees Riedijk, vrijwilliger Aanloopcentrum koninklijk onderscheiden

Cees Riedijk heeft samen met zijn vrouw voor hun werk in hun kerk in de Velserbroek en voor Stem in de Stad een koninklijke onderscheiding gekregen. Beide zijn nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Cees is vanaf 2008 actief binnen Stem in de Stad en heeft een aantal jaren als vrijwilliger binnen het spreekuur Diaconaal werk zich ingezet voor kwetsbare mensen en hij draaide ook een dagdeel mee in het Aanloopcentrum. Hij kan goed luisteren en tegelijkertijd mogelijkheden zien en ter hand nemen om mee te werken aan een deel van de oplossing. Dit is niet altijd gemakkelijk, maar zijn positieve houding zorgde voor hoop en luchtigheid. De laatste jaren is Cees actief binnen het Aanloopcentrum als gastheer op de woensdagochtend. Samen met de andere vrijwilligers zorgt hij voor een ontspannen sfeer op deze ochtend en indien nodig spreekt hij onze gasten aan op hun gedrag om zo ook de veiligheid te waarborgen. Kortom, een man met vele talenten die hij inzet voor zijn medemens in de breedste van het woord. 

In de winter van 2020 hebben zowel Cees als zijn vrouw Gré slaapzakken ingezameld in Velserbroek voor onze gasten. Zo blijken zij ook als team dienstbaar voor degene die het zo hard nodig hebben. 

Van harte gefeliciteerd met deze zeer verdiende onderscheiding!

 

Cees Riedijk vrijwilliger Aanloopcentrum
0
    0
    Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar winkel