Stem in de Stad

Ex-dakloze EJ en Martine geven elkaar het ja-woord

Ernstig zieke EJ beloofd eeuwige trouw aan zijn Martine

Ex-dakloze EJ en Martine geven elkaar het ja-woord

Vandaag zijn Martine en de ex-dakloze EJ en vaste gasten van het aanloopcentrum van Stichting Stem in de Stad, getrouwd op het stadhuis van Haarlem. 

EJ (55) en Martine (44) leerden elkaar 12 jaar geleden kennen op straat. EJ, die zware COPD heeft en sinds jonge leeftijd verslaafd is aan alcohol, trouwde deze middag zijn Martine. EJ: “Martine is mijn grote liefde en daarom trouw ik met haar. En ook een beetje omdat ik zeker wil zijn dat Martine ‘goed achterblijft’. Het zorgt toch voor wat meer zekerheden bij haar.”

Het stel is al jaren vaste gast bij het aanloopcentrum van Stichting Stem in de Stad, de Haarlemse organisatie die zich inzet voor kwetsbare Haarlemmers. Stem in de Stad voert verschillende programma’s uit, variërend van begeleiding van mensen in (psychische) nood tot een maaltijd voor dak- en thuislozen maar is ook de uitvoerder van eenzame uitvaarten voor de gemeente Haarlem.   

Joost van den Bogert, pastoraal manager Stem in de Stad: Ons werk gaat over noodsituaties en crisistoestanden. Van zo’n fijne bruiloft krijgen we nieuwe energie. Want hoe mooi is het dat wij kunnen helpen om het ultieme feest van de liefde te vieren, namelijk een huwelijk. 

Onlangs deden Martine en EJ in de rubriek ‘Haarlemmers helpen Haarlemmers’ van het Haarlems Dagblad een oproep voor een donatie aan de trouwjurk van Martine. Een mede Haarlemmer gaf hieraan gehoor en zo trouwde Martine vandaag, naar haar wens, in een zwarte jurk met een zwarte sluier. Na de officiële ceremonie in de Librijezaal van het Stadhuis in Haarlem vond de huwelijksinzegening in de Katrijnkapel met een intiem, klein gezelschap plaats door straatpastor Elly Mulder. Aansluitend organiseerde Stem in de Stad in het aanloopcentrum een receptie waar andere gasten en vrijwilligers van Stem in de Stad het jong geluk feliciteerden.

“Groot feest dus, maar met een kleine schaduw, omdat de aanleiding voor het huwelijk de gezondheidsconditie van EJ is. Maar, waar liefde is, moet dat gevierd worden en dat gaan we doen”, aldus Elly Mulder, straatpastor van Stem in de Stad, die het stel al jaren kent.

“Waar liefde is, is God en waar licht is, is leven, en daarom zijn we hier bij elkaar.” 

 

0
    0
    Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar winkel