Stem in de Stad

Geef de energiecompensatie weg

Geef de energiecompensatie weg

Diaconie Haarlem heeft een prachtige actie opgezet: Haarlemmers die de energiecompensatie niet nodig hebben, kunnen hun geld geven aan de Diaconie van de protestantse kerken. Een deel van de opbrengst gaat naar Stem in de Stad. 

 “We kunnen het zeer zeker een goede bestemming geven”, zegt voorzitter Immy Nieboer.

Dit najaar ontvangen alle Nederlanders twee keer 190 euro energiecompensatie. Wie dat geld niet nodig heeft, en wil dat het geld terecht komt bij anderen die wel worden getroffen door de hoge energieprijzen, kan dat doen via de diaconie van de protestantse PKN-kerken in Haarlem. 

De diaconie heeft onder meer een goede band met een aantal scholen. „Die hebben goed zicht op gezinnen die bijvoorbeeld de ouderbijdrage niet kunnen betalen. Ze kunnen het ook goed voorbereiden, zodat de mensen niet opeens worden overvallen en het geld goed terecht komt.” 

Ook werkt de diaconie veel samen met andere kerkgemeenschappen in de stad, zoals Het Open Huis in Schalkwijk. „Die zien mensen tussen wal en schip belanden. Ze hebben plotseling enorme extra uitgaven aan energie, maar komen niet in aanmerking voor de Voedselbank.”

Een deel van het geld gaat waarschijnlijk naar Stichting Stem in de Stad, die maaltijden verzorgt en daklozen bijstaat. „We werken veel met hen samen, ze vervullen een grote diaconale taak.” Ook het Jeugdfonds Sport en Cultuur Haarlem kan mogelijk geld gebruiken.

Zo schreef Willemien Schenkeveld in het HD, lees het hele bericht via de link hieronder.

https://m.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20221117_44475348

0
    0
    Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar winkel