Grote opkomst vaccineren

ook zonder papieren

Grote opkomst vaccineren

Grote opkomst

Op 10 juni was Stem in de Stad eenmalig een vaccinatielocatie. Alle bij Stem bekende mensen zonder verblijfsvergunning, paspoort of huisarts mochten desgewenst anoniem het Janssen vaccin komen halen.

Wij zijn trots dat we dit kunnen bieden. Ons gaat het minder om de vraag of en hoeveel mensen er worden gevaccineerd. Maar vooral om het aanbieden van de mogelijkheid van vaccineren voor mensen die buiten het beeld van de reguliere zorg vallen. We mochten mensen horen en zien die op papier in Nederland niet lijken te bestaan en personen die de weg naar officiële instanties (nog) niet aandurven het vertrouwen geven dat zij ongeregistreerd bleven.

Grote opkomst
De opkomst was groot. Nog voordat de GGD goed en wel had opgetuigd had zich al een behoorlijke menigte gevormd voor de deur van Stem. Deze mensen mochten met een kopje koffie in het Aanloopcentrum en hulp van onze vrijwilligers de vragenlijst invullen.
Na een kleine check door de arts van de GGD stonden verpleegkundigen klaar in het Nieuwe Wereldhuis voor de prik. Waarna iedereen onder toeziend oog van het Rode Kruis even bij mocht komen op de patio. Na afloop stond er een mooie boodschappendoos klaar om mee te nemen.

0
    0
    Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar winkel