Stem in de Stad

Haarlemse bands halen 10.000 euro op voor Stem in de Stad

Haarlemse bands halen 10.000 euro op voor Stem in de Stad

Op zondag 10 september speelden Chef’Special, Sue The Night, Jack & The Weatherman, Kuenta, Bagjuice, Bart van Liemt (ex-frontman van The Sheer), DJ Guzz, The Golden Boys en The Irrational Library het Patronaat plat om geld in te zamelen voor Stem in de Stad. Aan het einde van de avond kregen Petra de Vries en Joost van den Bogert van frontman Joshua Nolet van Chef’Special en van Joshua Baumgarten van The Irrational Library (en Stem) een cheque van 10.000 euro overhandigd in het Patronaat. 

Het benefiet werd geopend en gepresenteerd door onze eigen Joshua Baumgarten. Met zijn band The Irrational Library beet hij het spits af in de grote zaal van het Patronaat. Vervolgens traden diverse Haarlemse bands op in beide zalen van het Patronaat. Joost van den Bogert van Stem in de Stad nam voorafgaand aan het optreden van Chef’Special de zaal even mee naar de Nieuwe Groenmarkt en vroeg het publiek ‘een lichtje op te steken voor iemand die het nodig heeft’. De aanwezigen gaven er massaal gehoor aan en een indrukwekkende zee van telefoonlichtjes vulde de pikdonkere grote zaal van het Patronaat. 

Chef’Special nam vervolgens het stokje over en speelde het dak eraf. Joshua Nolet had nog een eigen Stem-verhaal: “Ik ken Stem in de Stad, ik woonde er een tijdje boven. Met eigen ogen heb ik gezien en mogen meemaken, dat ze zonder oordeel mensen ontvangen. Iedereen en altijd. Wie ze ook zijn, ze worden allemaal gezien. Uiteindelijk willen we dat eigenlijk toch allemaal”.

Chef’Special sloot af met de overhandiging van de cheque van 10.000 euro. Alle bands en ook concertzaal Patronaat werkten belangeloos mee. DJ Guzz en Kuenta maakten het festival af met hun muziek. Wat een prachtige en hartverwarmende Haarlemse dag!

0
    0
    Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar winkel