Mini-symposium Stem in de Stad

Hoopvol naar buiten na Jurjen Beumerlezing

Op 13 september organiseerde Stem in de Stad een mini-symposium met het thema ‘Luisteren naar ongehoorde stemmen – over de waarde van vriendelijkheid’. Alle bij Stem in de Stad betrokken bestuurders, fondsen en kerken waren samen met ons te gast in de prachtige Gravenzaal van het Stadhuis van Haarlem. De middag werd geopend door burgemeester Jos Wienen die mooie woorden sprak over de rol van Stem in de Stad voor Haarlem, als betrokken en betrouwbare maar wanneer nodig ook schurende en eerlijke organisatie.

In het mini-symposium brachten we het werk van Stem in de Stad voor het voetlicht. Vrijwilligers die dagelijks met aandacht een luisterend oor hebben voor mensen in vaak moeilijke omstandigheden. Ons werk begint elke dag met de opdracht om eerst maar eens dichtbij mensen te komen en hen te ontmoeten, voordat we in oplossingen, hulp of activiteiten belanden. In die ontmoeting is vriendelijkheid van onmisbare waarde, hoe onbenullig of onnozel dat ook kan lijken.

De bekende Vlaamse psychiater Dirk de Wachter werd bij hem thuis geïnterviewd door onze, inmiddels, oud-voorzitter Paul Beerkens over de waarde van vriendelijkheid. Dit interview kunt u via deze link bekijken.

Joost van den Bogert, pastoraal manager, verbond deze thematiek met het concrete werk dat Stem in de Stad doet in de verschillende programma’s. Tijdens het panelgesprek dat Frénk van der Linden had met Arjan Vliegenthart (Nibud), Jan Veldhuizen (Diaconaal Platform Enschede) en Veerle Rooze (Netwerk DAK) kwam vriendelijkheid mooi naar voren. We sloten het inhoudelijke programma af met prachtige muziek.

Hierna nam Paul Beerkens met warme woorden afscheid van de bestuurders van overheden, fondsen en kerken met wie hij afgelopen 10 jaar als voorzitter van Stichting Stem in de Stad veel warme contacten heeft onderhouden. Hij gaf het spreekwoordelijke dirigeerstokje over aan Gosse Bosma, die dat met veel plezier en goede moed overnam.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag en danken iedereen die ons en onze gasten een warm hart toedraagt. 

0
    0
    Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar winkel