Nieuwe voorzitter

Gosse Bosma

Nieuwe voorzitter Stem in de Stad

Gosse Bosma volgt Paul Beerkens op

Oud directeur van Goede Doelen Nederland (GDN) Gosse Bosma volgt Paul Beerkens op als voorzitter van de Stichting Stem in de Stad, de ontmoetingsplek voor Haarlemmers die door allerlei omstandigheden in moeilijkheden zijn geraakt. Gosse Bosma ziet de komende jaren de vraag naar hulp, zoals Stem deze biedt, toenemen, enerzijds door toenemende vraag, anderzijds door de tekorten in de bestaande voorzieningen. 

Ondanks deze pessimistische vooruitblik ziet Gosse Bosma ook lichtpuntjes. ‘’Wanneer we scherp en open willen kijken naar wat er rondom bestaanszekerheid en zorg in Nederland gebeurt dan weten we zeker dat organisaties als Stem nodig zullen blijven. Als we dat kunnen combineren met het delen van kennis en informatie met overheden en andere hulpinstanties doen we goed werk’’, aldus Bosma.

Haarlemmer Gosse Bosma volgt Paul Beerkens op die na 10 jaar het voorzitterschap van Stem in de Stad in september dit jaar neerlegde. Gosse Bosma was van 1996 tot en met 2019 directeur van GDN, de brancheorganisatie van de in Nederlandse gevestigde goede doelenorganisaties zoals het Rode Kruis, Natuurmonumenten en KWF Kankerbestrijding. Daarvoor was Bosma onder meer beleidsadviseur bij de Industrie- en Voedingsbond CNV. Bosma studeerde Politicologie aan de Vrije Universiteit. Sinds 2019 is hij zelfstandig adviseur bij diverse organisaties.

Bosma zet de lijn voort die Beerkens de afgelopen 10 jaar heeft ingezet bij Stem in de Stad.

‘’Ik ben niet van plan om af te wijken van hoe Paul het heeft gedaan maar ik zal het ongetwijfeld een wat andere kleur geven. We kennen elkaar maar weten ook dat we verschillend zijn. Ik zal wel proberen zijn enorme betrokkenheid en beleving op mijn manier proberen voort te zetten.’’

0
    0
    Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar winkel