Stem in de Stad

Persberichten

PERSBERICHT
Haarlem, 1 december 2020

Opbrengst kerstlichtjes gaat naar kerstdiner voor de gasten van Stem in de Stad 

Sinterklaas ontvangt het Haarlemse licht

Sinterklaas heeft op 1 december jl. van Stem in de Stad het Haarlemse kerstlichtje ontvangen en een grote afbeelding van de skyline van de Spaarnestad. Deze afbeelding, een tekening van Eric J. Coolen, staat op een prachtig glazen waxinelichtje. Met de opbrengst van de verkoop van deze kerstlichtjes financiert Stem in de Stad haar jaarlijkse kerstdiner voor kwetsbare Haarlemmers. Bovendien zit bij het waxinelichtje een toepasselijk gedicht van Bies van Ede.

Sinterklaas was blij met het kerstlichtje. ‘Wat kan die kleine Coolen toch mooi tekenen, ik heb nog tekeningen van hem, toen hij nog een jongeman was, in mijn paleis in Madrid liggen’. Sinterklaas heeft direct een klein voorraadje waxinelichtjes aangeschaft. “Leuk voor de schoen’’, vertelde hij, ’maar let op, we hebben te maken met een gelimiteerde oplage van 775 stuks, dit in verband met het jarige Haarlem en… op = op’.

Sinterklaas steunt Stem in de Stad
Sinterklaas is zeer te spreken over het werk van Stem in de Stad. ‘Goed dat er zo’n club is die al 25 jaar omkijkt naar mensen die niet altijd gehoord en gesteund worden, het lijkt een beetje op mijn werk’, aldus de Sint.

Jaarlijks organiseert Stem in de Stad een kerstdiner. In verband met de corona kunnen Haarlemmers dit jaar het kerstdiner afhalen. Volgend jaar hoopt Stem in de Stad weer een gezamenlijk kerstdiner te kunnen organiseren. Naast het kerstlichtje brengt Stem in de Stad een keramieken beker op de markt, eveneens met de skyline van Haarlem van de hand van Eric J. Coolen. De opbrengt van de beker gaat ook naar het kerstdiner. Het waxinelichtje en beker zijn te koop via www.stemindestad.nl/webwinkel.

Stem in de Stad
Stem in de Stad is een gastvrije ontmoetingsplek in het hart van de stad, dichtbij de mensen in nood. Al 25 jaar zet Stem in de Stad zich in voor de kwetsbare Haarlemmers. Stem in de Stad voert een groot aantal programma’s en projecten uit waarbij ontmoeten & inspireren, begeleiden & activeren de sleutelwoorden zijn. Stem in de Stad streeft naar een goed leven voor ieder mens. Jaarlijks vinden zo’n 1.000 unieke ‘bezoekers’ de weg naar Stem in de Stad , gezamenlijk goed voor zo’n 55.000 bezoeken per jaar.
———————————————————————————————————————
Noot voor de redactie, niet voor publicatie. Voor meer informatie of vragen neem contact op met Lalita de Goederen mobiel 06-20052966 of per mail lalita@startpr.nl De waxinehouders zijn 10 euro per stuk en worden binnen Haarlem gratis bezorgd door Paspost. Buiten Haarlem is de verzending 7,25 euro. De bekers zijn af te halen bij Printshop Tinto, Nieuwe Groenmarkt 39 Haarlem. Omdat de kerstlichtjes en/of de mokken op een verschillende manier bij de kopers terecht komen, kunnen deze artikelen niet in een keer besteld worden. De lichtjes en mokken moeten daarom apart via www.stemindestad.nl/webwinkel  besteld worden.

0
    0
    Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar winkel