Stem in de Stad

Sylvia Plas – managementassistent

Sylvia Plas – managementassistent

Management assistent Sylvia Plas moet lachen wanneer ze onderstaande uitspraak citeert van Albert Einstein. Want haar ontmoeting met Stem in de Stad was volgens haar niet zo toevallig. Sylvia bezocht Haarlem, een stad die zij niet zo goed kende, en wilde een kaarsje aansteken voor haar net overleden moeder. Bij toeval kwam zij terecht in de Groenmarktkerk en werd gegrepen door de fijne sfeer van de dienst die net gaande was. Na afloop liep zij langs Stem en zag de oproep voor vrijwilligers.
Thuis googelde zij naar de website van Stem, zag de functie voor management assistent en wist direct dat dit een plek voor haar moest zijn. Vooral het praktische en het handen uit de mouwen steken, eigenschappen die onherroepelijk passen bij haar functie passen, spraken haar zeer aan.
Voor Stem werkte Sylvia bij Cultuurhuis Wherelant in Purmerend waar zij verantwoordelijk was voor de communicatie. Dit activiteitencentrum, met onder andere een theaterschool voor mensen met een verstandelijke beperking, is net zoals Stem een plek waar iedereen welkom is en heeft inclusiviteit hoog in haar vaandel staan. Na 12 jaar vond Sylvia het tijd worden om Wherelant te verlaten en nieuwe ervaringen op te doen.
Sylvia weet maar al te goed dat er omstandigheden kunnen optreden waardoor mensen aan de andere kant van de medaille komen te staan. Het hebben van het juiste gereedschap en het hebben van goede sociale netwerken is helaas niet voor iedereen altijd weggelegd. Sylvia vindt het zinvol en van betekenis om er voor de medemens er zijn. Het mooie van Stem is volgens Sylvia dat de vrijwilligers en medewerkers spiritualiteit omzetten in acties.
 

“Toeval is gods manier om anoniem te blijven”

0
    0
    Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar winkel