Stem in de Stad

Voorwoord

Voorwoord

Het is zomer, ook bij Stem in de Stad. En omdat de zon zich deze weken niet vaak laat zien in onze stad, moeten we zelf maar wat zonnigheid in huis halen. Dat deden we op ons vrijwilligersfeest – want onze vrijwilligers zijn natuurlijk stuk voor stuk zonnetjes in huis! Het blijft voor mij een groot cadeau om elke dag weer mensen te ontmoeten die hun tijd en aandacht geven aan elkaar en aan onze gasten. 

Tegelijk is het vrijwilligerswerk in een inloophuis niet zomaar iets. Op 14 juli werden we opgeschrikt door afschuwelijk nieuws uit Leiden. Bij onze zusterorganisatie De Bakkerij is bij een steekincident een vrijwilliger overleden en zijn twee anderen gewond geraakt. We leven mee met iedereen bij De Bakkerij, we voelen ons verbonden met het diaconale werk dat daar gedaan wordt. Bij Stem in de Stad ontmoeten we ook mensen die verward zijn of die zich in het nauw gedrukt voelen. In ons werk kunnen we helaas niet alle risico’s uitsluiten; tegelijk nemen wij de veiligheid in acht met (gedrags)regels en maatregelen in ons pand.

Tot slot wil ik u allen met veel plezier uitnodigen voor misschien wel hét Haarlemse evenement van dit najaar in onze stad, het ‘Stem in de Stad Festival’! Chef’Special, het Patronaat, Jack and the Weatherman, The Irrational Library (van onze eigen Joshua Baumgarten) en nog andere artiesten maken dit festival belangeloos mogelijk. Het wordt een groot feest waarvan de opbrengst naar Stem in de Stad gaat, voor ons een heel mooi cadeau. Lees meer hierover in deze nieuwsbrief.

Ik wens u een gezegende zomer.

Joost van den Bogert

Pastoraal manager

 

0
    0
    Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar winkel